Kultuerhús Klameare

Kultuerhús Klameare is een cultureel ontmoetingscentrum, gevestigd in het oude stadhuis van Workum. Dagelijks heeft de Klameare veel bezoekers.

Je kunt hier voor van alles terecht: cursussen pottenbakken en schilderen, diverse workshops en trainingen, muziek- en toneelles, dans-, muziek- en cabaretvoorstellingen en nog veel meer. Diverse clubs hebben hun onderkomen in de Klameare, zoals 4 koren, de Workumse brassband Crescendo, de schaak- en damclub, 2 biljartclubs en de breiclub. De 3 vrouwenbonden houden hun bijeenkomsten voor leden in de Klameare en Plaatselijk Belang is een trouwe bezoeker van de Klameare door alle vergaderingen bij ons te houden.

Regelmatig zijn er grote evenementen in de Klameare: van bruiloften tot begrafenissen en van congressen tot grote feesten. Denk hierbij aan de jaarlijks terugkerende Rock & Loll avond op 30 december en de prijsuitreiking van de Strontrace in de herfstvakantie.

We geven kunstenaars uit Workum en omgeving de kans om te exposeren op de begane grond van het gebouw. Het resultaat is een verscheidenheid aan exposities, het hele jaar door.

De Bibliotheek huist in het aansluitende oude gedeelte van het stadhuis en de foyer van de Klameare dient tevens als leescafé van de bibliotheek.

Kultuerhús Klameare
Merk 1 (ingang Begine)
8711 CL Workum
info@klameare-workum.nl
tel. 0611801385

Afbeelding van "Kultuerhús Klameare"

Kultuerhús Klameare

Kultuerhús Klameare is hét cultureel ontmoetingscentrum van Workum. Je kunt bij ons terecht voor dans-, muziek- en cabaretvoorstellingen, maar ook voor diverse workshops en trainingen, […]

Waterland van Friesland

Waterland van Friesland