BACO produceerde rond 1930 in Workum aardewerk. Men maakte hier onder andere plateel. Plateel is een bepaald soort keramiek (aardewerk). Het decor of motief wordt met de hand door een zogenaamde plateelschilder op het plateel geschilderd voordat het voor de tweede keer gebakken wordt. Dit werk vindt plaats in de plateelbakkerij.
Vanwege een juridisch conflict over de naam van het bedrijf met de gereedschapfabriek ‘’Baco’’ uit Zweden dienden Its Bakker en Leo de Vreeze (Bakker & Compagnon) een andere naam voor hun bedrijf te kiezen. Het werd Aurora. Its Bakker en leo de Vreeze verlieten het bedrijf. Twee Duitsers, Albert Braüner en Erwin Wicher zetten het bedrijf voort. Sj. Zandhuis, carroseriebouwer en modellenmaker trad daar in dienst. Ze werden vennoten wat blijkt uit een publicatie van het handelsregister in november 1933. Men ging bloemistengoed, souvenirspul en luxere zaken produceren. De Tweede Wereldoorlog verstoorde de redelijke goede periode voor het bedrijf ernstig. Erwin Wicher en Albert Braüner moesten voor hun nummer in Duitsland opkomen. Albert Braüner sneuvelt in 1942 in de toenmalige USRR. Het bedrijf sluit van 1942 tot 1945 haar poorten.
Aardewerk is een luxe product en de fabriek krijgt geen brandstof. In 1946 start Aurora opnieuw. Sj. Zandhuis en zijn compagnon Frans Lubbers uit Groningen stoken in het begin op kolen in de oven. In 1947 wordt overgeschakeld op elektra. Het werk dat voorheen overwegend blauw was wordt gekleurd volgens majolica-techniek. Majolica is de naam voor een grof en bros soort keramiek, bestaande uit gebrande klei, met een bont gekleurde beschildering van glazuur. De naam majolica is een verbastering van het Spaanse Mallorca, een eiland in de Middellandse Zee en het middeleeuwse centrum voor de productie van dat type aardewerk. De techniek is afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Na een hernieuwde periode van bloei valt plotseling de markt in Indonesië weg.