Zondag is de dag van de triatlon Workum

4 sep

De atleten zijn er klaar voor, de organisatie is bezig met de laatste handelingen en de vergunning is binnen. Kortom, Workum en omstreken maakt zicht op voor de achtste editie van de triatlon van Workum, aanstaande zondag.

Voor het verkrijgen van de vergunning heeft de organisatie wel moeten voldoen aan de voorwaarden van de gemeente. De twee belangrijkste maatregelen zijn dat er geen publiek aanwezig mag zijn en dat ervoor de deelnemers ‘testen voor toegang’ komt.

De gehele Stedspôle wordt aanstaande zondagmiddag, 5 september, afgesloten voor publiek en bij de start aan de Doltewâl worden grote bouwhekken geplaatst om daar het publiek ook te weren.

De deelnemers krijgen toegang tot de wisselzone door naast de inschrijving ook een test voor toegang te tonen. Dit kan met de QR code waarmee de data van vaccinatie en eventueel een positieve test (niet ouder dan een half jaar geleden) getoond kunnen worden. Het is ook mogelijk om een negatief testbewijs van een teststraat van de GGD te tonen. Beide maatregelen zijn zware afwegingen voor de organisatie van de triatlon, maar het niet laten doorgaan zou zwaarder wegen.

Wie toch iets wil meekrijgen van het evenement en wie tevens de organisatie graag wil helpen, kan zich nog melden als vrijwilliger door een mail te sturen naar triathlonworkum@gmail.com of te bellen naar 06-28 93 90 36.

Alvast dank aan de bewoners/bedrijven die hinder van het evenement kunnen ondervinden voor het begrip. De start van de heren- en damesgroep zit dit jaar qua tijd kort op elkaar, waardoor een en ander in een relatief kort tijdsbestek (ongeveer van 16.15 uur tot 18.45 uur) gaat plaatsvinden. Waarschijnlijk gaan de sporters zondag weer genieten van een triatlon die net als vorig jaar, ondanks de pandemie, kan plaatsvinden. Ongeveer 200 triatleten worden aan de start verwacht.

Helaas waren er geen aanmeldingen voor Team Maarten. Dit team, inclusief Maarten van der Weijden zelf, zal dus niet aan de start verschijnen.

Foto Wiep Visser