Voor Keuringsdei valt het doek

28 jul

Nog maar enkele weken geleden kon de Veekeuringscommissie verheugd mededelen dat Keuringsdei 2021 misschien wel eens realiteit zou kunnen worden. Hoe anders is de situatie nu. De recente versoepelingen in het nationale Covid-19 beleid, in combinatie met de inmiddels beruchte Delta-variant, hebben helaas een averechtse uitwerking gehad en mede hierdoor zal de 1,5 meter regeling voorlopig nog van kracht blijven.

Juist het afschaffen van deze regeling was voor de commissie de belangrijkste voorwaarde om een ouderwets gezellige koeienkeuring en concours hippique te kunnen organiseren.
Daarnaast zoo de benodigde gemeentelijke vergunning pas halverwege de maand augustus veiliggesteld kunnen worden, al is ook daar absoluut geen zekerheid over. En de commissie vond een Keuringsdei zonder publiek al helemaal geen optie. Dit alles heeft de commissie doen besluiten Keuringsdei 2021 te annuleren. Een domper voor alle potentiële inzenders, deelnemers en zeker voor heel Workum en omstreken. Hopelijk verandert de situatie omtrent het coronavirus zeer spoedig. In ieder geval is bij alle commissieleden woensdag 28 september 2022 alweer gemarkeerd in de agenda!

Bron: workumer krant FRISO