Theatergroep SWiT speelt Sâlt & Sûker

22 jun

In de Klameare in Workum zijn jeugdige acteurs en actrices, want zo mogen zij zeer zeker genoemd worden, al enige maanden druk aan in repeteren voor het theaterstuk Sâlt & Sûker. Het wordt gespeeld door jeugdtheatergroep SWiT (Súdwest in Theater) en opgevoerd op het fierljepterrein in It Heidenskip op 8, 9 en 10 juli aanstaande.

Een fantastische locatie om een prachtig mooie voorstelling neer te zetten, aldus de regisseurs Baukje Krikken-de Boer en Nienke Brinkhuis. De jonge, nu al talentvolle, spelers nemen de bezoekers mee naar een idyllische camping, gesitueerd in de natuur, groen, stil, gezond en zen (een vorm van boeddhisme). Een voormalige boer is hier gestart met zijn droom, een droom waarin mensen zichzelf mogen zijn, waar iedereen welkom is en het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet. Iedereen is welkom om vakantie te houden en tot rust komen.

Types van diverse pluimage komen hier op af om zichtzelf te kunnen en te mogen zijn, wat de jeugdige spelers uitstekend weten neer te zetten.

Zo zijn als je bent willen wij heden ten dage graag. Maar vaak tonen wij dit niet uit angst om afgewezen en of buitengesloten te worden, en dan drukken wij het hier nog zacht uit. De jeugdige spelers weten dit op komische wijze fantastisch neer te zetten, waarvoor alle lof.

Oant sjen op 8, 9 en 10 juli in It Heidenskip. Je kunt ook kijken op www.eenbrugslaan.nl

(Bron Friso)