Podiumplek voor onze’ Brûzer’

18 okt

Zaterdag 2 oktober hebben de roeidames van De Brûzer de derde prijs in hun klasse behaald tijdens de Langweerder Sloepenrace (15,5 kilometer). Zij gingen de strijd aan met acht andere damesteams uit hun klasse.

De roeisters tijdens deze wedstrijd waren Diana Abma, Atsje van Os, Petra van der Velde, Mirjam Schoorl, Tineke Yntema, en Wytske Siegersma. Heel lang wist De Brûzer, gestuurd door Peter Abma, in de voorhoede van het wedstrijdveld te blijven. Ongeveer 3 km voor de finish kwamen de snellere sloepen pas dichterbij. Door de tegenwind was het de laatste kilometers over de Langweerder Wielen nog even flink doorbikkelen naar de finish. De dames van De Brûzer kijken tevreden en met gepaste trots terug op de wedstrijd. Deze wedstrijd was voor het team de eerste wedstrijd na de coronaperiode. Aan de Langweerder Sloepenrace deden in totaal 49 sloepen mee in verschillende klassen. Omdat de sloepen heel verschillend zijn, wordt er gewerkt met een zogenaamde CW-waarde. Deze waarde wordt bepaald door lengte en gewicht van de sloep, snelheid door het water, aantal roeiers, heren, dames of gemengd et cetera. Op deze manier is het mogelijk om sloepen tegen elkaar te laten strijden. Over de totaaltijd wordt deze wegingsfactor gezet waardoor er een eerlijke ranking ontstaat. De start van een race is een prachtig festijn met vele verschillende en kleurrijke sloepen. Tijdens de wedstrijd is er spanning en strijd, maar na de finish zetten roeiers, stuurmannen/vrouwen én supporters het evenement voort met een vriendschappelijk feestje.

Sloep-roeiteam De Brûzer zoekt nog enthousiaste roeisters! Wil je het een keer proberen? Laat dan een berichtje achter op de Brûzer-Facebookpagina.
Bron  workumer krant FRISO