Onrust op Camping It Soal in Workum

28 jul

De kop boven dit artikel zou zo maar eens de titel kunnen zijn van een spannend jongensboek, maar dat is het niet. De geruchten waren er al, maar toch kwam het officiële bericht bij de vaste gasten van Camping It Soal in Workum als een koude douche toen zij te horen kregen dat er straks voor hun huidige vaste accommodatie geen plaats meer is in het nieuwe plan.

Nu de vergunningen eindelijk rond zijn is onlangs de eerste fase van de metamorfose van Camping It Soal van start gegaan. De familie Mondeel wil de gehele accommodatie uitbreiden en een moderne invulling geven. Camping It Soal, dan wel AquaResort It Soal, wil een accommodatie worden in het luxe segment, die hierdoor ook in de wintermaanden open kan zijn.

De huidige vaste staanplaatsen van caravans en/of chalets passen niet in het nieuwe plan, dit tot grote teleurstelling van de vaste gasten. Zien zi1 zich nu genoodzaakt om te vertrekken of om een nieuw appartement, passend in het nieuwe masterplan, te kopen? Ze zijn ten einde raad en toch komt dit niet totaalonverwacht aan bij de gasten, aldus Frank van het Reve namens Camping It Soal op Omrop Fryslân radio en tv. “De plannen waren er, maar de vergunningen lieten lang op zich wachten.”

Voor de vaste gasten breekt er een zwarte tij d aan, zij weten niet wanneer zij ‘echt’ weg moeten. Hoe lang mogen zij nog staan: 1 jaar, misschien 2 jaar, ze tasten in het duister en voelen op dit moment alleen maar verdriet. De familie Mondeel hoopt uiteraard een passende oplossing te vinden voor haar ‘vaste’ gasten die de camping groot hebben gemaakt. Uiteraard blijven wij de situatie volgen.
Bron: workumer krant FRISO