Kampioenen, 12 september 1981

31 jul

Dames  waterpolo SVW 1 zijn op 12 september 1981 kampioen van Friesland geworden. In de finale moesten zij de strijd aanbinden  met Orca uit Leeuwarden. Vele malen lukte het de dames niet tegen deze geduchte tegenstander te winnen. Na eerst een achterstand van 0-1 werd de eerste periode afgesloten met de stand van 3-1 in het voordeel van SVW 1.

In de tweede periode werd er niet gescoord. In de derde periode kwam Workum echt los. Anja Kemker trof van afstand een paar keer doel. Na de derde periode werd het 6-1. Orca had geen enkele kans om een doelpunt te maken  En als er al een schot kwam werd deze uitstekend tegen gehouden door de keepster. In de vierde periode werd er nog tweemaal gescoord. De eindstand was 8-1. Eindelijk Orca verslagen en hiermede kampioen van Friesland.

Staand vanaf links: Helena Venema, Trea Bekkema, Janny van der Heide, Geertje van Tuinen en Annie Tjerkstra. Zittend vanaf links: Martien Stoel, Joukje Witteveen, Annemiek Stoel, Anja Kemker en Tineke Venema. Geheel voor zittend:Dieta Bekkema
Bron: workumer krant FRISO