In februari 2022 opende Laura Jellema ‘Kaas bij de Harmonie’ in het straatje de Harmonie, gelegen achter Robynz Wonen & Lifestyle in Workum. Toen bekend werd dat Arjen en Petra Jenema Workum gingen verlaten waardoor ook hun winkel, Natuurvol, aan de Merk 25 haar deuren ging sluiten, kwam van het één het ander.
De foodproducten van Natuurvol, waaronder fruitsappen, wijnen en noten kregen een nieuw onderkomen in Kaas bij de Harmonie, de kaas- en delicatessenwinkel van Laura. De non-foodproducten van Natuurvol waaronder verzorgende-, schoonmaakproducten en leuke cadeauartikelen gingen naar Rebell Yell van Berber van der Werk, eveneens gevestigd in winkelstraatje de Harmonie. Met het voeren van een groter assortiment zowel voor Kaas bij de Harmonie dan wel bij Rebell Yell, konden beide bedrijven wel eens krap in de jas komen te zitten. Met andere woorden de panden zouden wel eens ‘te klein’ kunnen worden. Als dan de mogelijkheid zich voordoet dat beide bedrijven kunnen verhuizen en zo in omvang kunnen doorgroeien is dat zeer zeker de spreekwoordelijke kers op de taart. Rebell Yell opende afgelopen zaterdag de deuren van haar nieuwe winkel aan Noard 9 onder de nieuwe naam ‘Natuurvol’ en Laura Jellema verhuisde haar kaaswinkel, Kaas bij de Harmonie, naar Merk 25.
Laura Jellema, werkzaam in de zorg, wilde graag iets anders. Omdat haar partner Mike Lems, een passie had voor kaas en deze passie aan haar had weten over te dragen besloot Laura een kaaswinkel te beginnen. Laura: “Ik ben mij gaan oriënteren in de wereld van de kaas. Door corona was het volgen van een klassikale opleiding/stage niet mogelijk. Alles wat ik nu weet heb ik mijzelf, via internet, aangeleerd. Dat het Workum werd waar ik mijn winkel opende heeft zo moeten zijn. Ook al wonen wij nu ‘tijdelijk’ even niet in Workum, Workum heeft wel onze harten gestolen, wij voelen ons thuis in Workum, wij voelen ons hier ‘echt’ welkom. Wij maken zelf geen kaas, maar kopen de kazen bij Eisenga in Oosterwolde. Zij hebben een groot assortiment kazen en daarnaast zijn zij ook onze leermeesters. Wij verkopen voornamelijk gepasteuriseerde kaas, dit omdat rauwmelkse kaas, kaas waarbij de melk niet verhit wordt maar direct wordt verwekt, al wordt verkocht bij kaasboerderij de Nijlander. Zo kunnen wij elkaar op deze manier mooi aanvullen. Naast diverse (buitenlandse) kazen, kunt u bij ons ook terecht voor tapas, noten, vruchtensappen en wijnen. Kom gerust binnen en laat u verrassen door de kennis die wij, Mike en ik, in huis hebben. Wij staan graag voor u klaar.”
En zo konden de vele gasten, die in het Paasweekend Workum aandeden, genieten van twee prachtige nieuwe winkels. Een waardevolle toevoeging aan een prachtige stad.
(Bron Friso)