Heerlijke zeildag voor ‘onze’ schoolkinderen

28 jul

Wat hebben de groepen 6 van de drie Workumer basisscholen, de Pipegaal, It Finster en de Sint Ludgerus, maandag voor een week een prachtige dag beleefd. De Jeugdzeildag beleefde de derde editie en het werd een groot feest.

Een en ander vergde een dikke maand voorbereiding en het aftasten van de maatregelen rond Covid-19. In totaal scheepten 56 kinderen en vier leerkrachten zich in op het startschip Nautilus van de Zeilvereniging Workum. Met nog eens 16 vrijwilligers van de Zeilvereniging en een EHBO’er was de Nautilus vol. De dag kon mede worden gehouden dankzij een gulle bijdrage van de sponsoractie van de supermarktketen Poiesz. Geweldig! Ook andere sponsoren lieten zich bepaald niet onbetuigd.

Na een fikse regenbui omstreeks 8 uur in de ochtend werd het langzaam, conform de weerberichten, droog en zo bleef het de rest van de dag ook. Nadat de ouders van de kinderen vanaf de Nautilus waren uitgezwaaid vertrok het schip naar Waterrecreatie Syperda te Gaastmeer waar acht boten uit de Valkenklasse en twee uit de Randmeerklasse werden opgetuigd.

Rond 10 uur waren alle schepen vertrokken om heerlijk te zeilen op de Grutte Gaastmar en de Sânmar. Om 12 uur kwamen alle vaartuigen aan de steiger bij het eiland en genoten de kinderen van hun lunch. De vrijwilligers kregen hun lunch aangeboden door Jumbo Olaf Hermus te Harlingen, bakkerij Van der Werf in Workum en de Zeilvereniging.

Na de lunch hebben de kinderen nog een goed uur gezeild om daarna weer op de Nautilus te stappen die rond 15 uur aanmeerde aan de DoltewâI. Daar kreeg ieder kind nog een goodybag met fruit en water van de Jumbo en info over de watersport en lesmogeljikheden.

Samenvattend kan gesteld worden dat het een prachtige en leerzame dag was waarvoor de vrijwilligers van de Zeilvereniging en de sponsors de grootste lof verdienen! Super
Bron: workumer krant FRISO