Glasvezelstation wordt verplaatst

28 jul

Onze actie heeft succes gehad. Het grijze betonnen glasvezelstation wordt verplaatst door het een kwartslag te draaien. Daarnaast schuift het een eind op naar rechts en wordt het dieper in de groenstrook geplaatst. Het gebouw zal in een passende groene kleur worden geschilderd en er zullen bosschages rondom het gebouw worden aangelegd. Daarmee wordt het directe zicht op het station redelijk weggenomen en zal het veel minder storend zijn in de aanblik van ons mooie Workum en met name voor het zicht op de kerk.

Al met al zijn wij redelijk tevreden met het resultaat,’ waarbij ook Plaatselijk Belang een belangrijke rol heeft gespeeld. Niet het minst omdat zij ons hebben betrokken bij de besluitvorming. Elk besluit heeft zijn voors en tegens…

Deze uitkomst was al een optie op de bespreking van 2 juni jongstleden. Plaatsing bij de oude brandweerkazerne bleek al vrij snel onhaalbaar. Er is nog sprake geweest van plaatsing van het verdeelstation naast de afvalplek op de Stedspôle, maar ook daartegen hebben wij ons verzet. Dat zou immers betekenen dat het uitzicht vanuit de tuin van de bewoners op dat deel van het Súd geblokkeerd zou worden door het verdeelstation.

De verplaatsing zal plaatsvinden na de zomervakantie, na bodemonderzoek. De beplanting zal rond oktober plaatsvinden. Het heeft even tijd nodig voordat de beplanting het station zal verberg gen voor het oog, maar de natuur kan nu eenmaal niet sneller…

Ellen van der Baan
Marie-Anne de Harder

Bron: workumer krant FRISO