Afgelopen donderdag 14 maart werden de felbegeerde ‘Den Besten Cum Laude Awards’ uitgereikt op Fort Wierickerschans in Bodegraven. De grootste landelijke kaas- en zuivelkeuring. Dit jaar een recordaantal. 334 kazen en 236 zuivelproducten. Het werd allemaal gekeurd door maar liefst 45 keurmeesters. Ook ik ‘Lianne Bokma’ zat in de race met onze biologische, rauwmelkse Jerseyboter van ‘De Nylander’ uit It Heidenskip/Workum. Van de 43 ingezonden roomboters kwam ‘Biologische Kaasmakerij De Nylander’ op de 4e plek van Nederland en won daarmee voor de tweede keer op rij een gouden eremedaille! Wat ooit in 2016 in ons eigen keukentje thuis tot stand kwam door het gewoonweg uit te proberen is nu een groot succes geworden. In 2017 hebben we een mooie botermakerij gebouwd op eigen erf en kon het echte werk beginnen. Het is zo leuk om te maken en ook nog eens een heerlijk en gezond product. Onze melk is anders dan ‘gewone’ melk. En dat komt door de hogere gehaltes aan vet, eiwit, calcium en caroteen. Dat maakt de smaak uniek en omdat het rauwmelks is, is het is ook nog eens enorm gezond. Boordevol vitamines en mineralen, bewaard gebleven door de melk niet te verhitten.
Trots op onze Jersey’s en ons klompje Nylandergoud!
(Bron Friso. Op de foto Lianne Bokma met boter en gouden medaille)