Al 12½ jaar keurslager, Feest Thijs van der Meer  

24 nov

Thijs van der Meer, initiatiefnemer en eigenaar van de 3 Ambachten aan de Begine in Workum, is alweer 12½ jaar keurslager, een mijlpaal waar wij graag even aandacht aan besteden. Thijs van der Meer is de vierde generatie die het slagersmes ter hand heeft genomen. Oerpake Uiltje Douwe van der Meer droeg in 1937 de slagerij over aan diens zoon Thijs Uiltje.

Thijs Uiltje draagt de slagerij, als de tijd daar is, over aan zijn zoon Uiltje. Later neemt Simon de zaak van zijn broer Uiltje over. In 2005 neemt Thijs van der Meer, zoon van Piet van der Meer, samen met zijn vrouw Janke van der Meer-Zweed, Hielper om utens, de zaak over van ‘oom’ Simon van der Meer. Thijs Uiltje was vader van vier zonen en twee dochters. Bijzonder is dat alle vier de jongens, te weten Uiltje, Jacob, Simon en Piet, slager zijn geworden. Ook dochter Pietie was vele jaren een bekend gezicht in de winkel aan de Merk.

Thijs gaat na zijn, toen nog verplichte, diensttijd aan het werk in de slagerij van zijn oom. Eén dag per week bezoekt hij de slagersvakschool, die toen nog in Leeuwarden zat, hier behaalt hij alle papieren die een vakbekwame slager nodig heeft. In 2011 sluit Thijs zich aan bij het concept van de keurslager. Dit concept, biedt naast ondersteuning aan ‘zelfstandige’ slagers ook een keur aan nieuwe producten, waarmee Thijs en zijn medewerkers u graag kennis laten maken. Als keurslager sta je garant voor het beste vlees, het lekkerste eten, denk hierbij aan de kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken, uitstekende service en volop verse, heerlijke producten.

Kernpunten waarin Thijs zich volledig in kan vinden en herkennen. Thijs, die niet meer zelf slacht, haalt zijn vlees uit eigen regio. Thijs: “Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit is terug te zien in het bedrijf. Wij gebruiken geen gas maar maken gebruik van een aardwarmtepomp die draait op de energie die weer vrijkomt van onze zonnepanelen. Als keurslager worden mij geen verplichtingen opgelegd, waardoor ik mijn eigen keuzes kan en mag maken samen met mijn medewerkers, want zij zijn het gezicht van de winkel. Een winkel waar drie ambachten samenkomen, een winkel waarbij al mijn verwachtingen zijn overtroffen.”

Uiteraard volgen er ter ere van het 12½-jarig jubileum leuke acties!

(Bron Friso. Fotobijschrift: De jubilaris Thijs van der Meer die uit een echte slagersfamilie komt)