Damesrijderij – Bij de op 14 januari gehouden damesrijderij om het kampioenschap van Workum behaalde Hilly Gielstra de eerste prijs, f 20,00 plus medaille en een beker aangeboden door de heer H.Schippers van café de Zwaan. Tweede werd Anneke Visser f 15,00 ; derde Siemie Westra f 10,00 ; vierde Tineke Venema.
Advertentie – Er zijn vrijdags en zaterdags weer warme croquetten. Banket bakkerij G.Folkerts Merk.
Opgravingen bij de Zwaan – Alhoewel de restauratiewerkzaamheden van ´de Zwaan´, eertijds een herberg op het Dwarsnoard, nog maar net zijn begonnen, is er bij het graven voor nieuwe funderingen en riolen al het een en ander uit de grond aan het licht gekomen. Op de oudste kaart van Workum die bekend is, getekend door Jacob van Deventer in ca. 1559, is de plek waar de Zwaan staat, al als bebouwd aangegeven. Dit punt, dat het einde was van Workum´s bebouwing, was belangrijk. Van hier voeren de boten via de Hollemar, de Workumer- en Parregaastermeer naar Bolsward en zo verder en ook later via de Bolswardervaart. We zijn nu aangekomen in het tijdperk van de trekschuit
Vanwaar de naam ´´Trekwei´´ en ´´Rolpeal´´vandaan komt.
De Zwaan blijft punt van vertrek. Dan komt de tijd van de stoomboten. Men spreekt van de Noorderhaven. Er kan rustig aangenomen worden dat deze plaats al vanaf het jaar 1400 bebouwd was, misschien al eerder.
Het had evenwel een houten gebouw moeten zijn maar daar is niets van terug te vinden.
Van het oudste bouwmateriaal is het volgende gevonden:
1e Baksteen, zogenaamde oude Friezen of Kloostermoppen.
2e Stukken bewerkte Bremer zandsteen. Het materiaal waar voorheen ook grafstenen, zogenaamde sarcofagen van gemaakt werden.
3e Dakpannen, zogenaamde Paters en Nonnen. De onderpannen lagen met de bolle zijde naar onderen en vormden zo de goten. Deze pannen komen in Friesland nog zelden voor en dan alleen bij oude kerken.