Film oer it Wetter

9 sep

Naar het voorbeeld van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam openen we aanstaande vrijdagavond 10 september om 21.00 uur het Uitfestival Workum met een gratis openluchtvoorstelling in de Stedspôlehaven. Thema van het festival is ‘buitenbeentje’ en dus gaat de film die we voor deze avond gekozen hebben over een stel onvergetelijke buitenbeentjes.

In de haven bij de Stedspôle kunnen bootjes en sloepjes zich verzamelen zodat de opvarenden kunnen genieten van deze anderhalf uur durende feelgood-film. De warmte zit hem in het verhaal over twee buitenbenen die elkaar bij toeval op de vlucht ontmoeten en samen optrekken. Het zijn twee karakters die onverenigbaar lijken, maar die – zoals in elke goede buddyfilm – naar elkaar toegroeien en een verbond sluiten. Een kostelijke, 21e-eeuwse variant van Mark Twains avonturenroman’Huckleberry Finn’.

Ja, het is een behoorlijk bizar duo, maar de vanzelfsprekende manier waarop beiden het avontuur aangaan, neemt je onmiddellijk voor ze in. De film ontpopt zich als een sprookjesachtige survivaltocht van twee eenzame zielen die elkaar vinden in een geestig avontuur, lonkend naar vrijheid, losgezongen van de samenleving.

Voor mensen zonder bootje staan er stoelen op de kade. Informatie over de titel van de film delen we op onze website zodra we weten dat niets de buitenvoorstelling meer in de weg staat. De dan geldende coronamaatregelen moeten vanzelfsprekend in acht worden genomen. Bij slecht weer verplaatsen we de voorstelling naar de zaterdagavond, 11 september. Houd de website http://filmtheaterworkum.nl/ in de gaten.

Bron: workumer krant FRISO