Zwemvierdaagse

23 jun


Van 20 tot en met 26 juni kun je in sportcentrum Rolpeal deelnemen aan de zwemweek van de zwem4daagse. Ga naar www.zwem4daagse.nl, zoek naar Workum en schrijf je in. Er kan gezwommen worden tijdens het brede aanbod van banenzwemmen van de Rolpeal.

Dit wordt zowel ’s ochtends als ’s avonds en een enkele keer op middag aangeboden. De verschillende afstanden zijn 250 meter (10 banen), 500 meter (20 banen) of 1000 meter (40 banen). Er is bewust gekozen om de zwemweek van maandag t/m zondag aan te houden, zodat een ieder in de gelegenheid wordt gesteld om te kunnen deelnemen.

Van iedere inschrijving gaat er € 2,50 naar de Maarten van der Weijden Foundation, want de foundation organiseert samen met de KNZB de zwem4daagse. Wanneer je geen medaille wenst te ontvangen, gaat er nog een extra donatie naar de MvdW Foundation.

Aangezien de bijdrage per inschrijving nog niet direct een groot eindbedrag voor kankeronderzoek gaat opleveren, worden deelnemers gevraagd om zelf ook een actie op te zetten om zo meer geld op te halen voor het goede doel. Het is ook mogelijk om een extra donatie op de algemene actiepagina van Workum te maken: https://zwem4daagse.mvdwfoundation.nl/evenement/sportcentrum-rolpeal-workum. Er bestaat een goede kans dat Maarten zelf nog langskomt om de deelnemers aan te moedigen en te vertellen over het belang van kankeronderzoek.

Naast dat het leuk is voor leden van de zwemvereniging en de particuliere zwembezoekers, is het voor iedereen van jong tot oud een leuke uitdaging. Daarnaast zijn de meeste teamsporten al klaar voor de zomerstop, dus een prima alternatief om fit te blijven voor de zomer. Daag je teamgenoten uit en start een actiepagina onder de vlag van sportcentrum Rolpeal. “Mei elkoar, foar elkoar!”

(Bron Friso)