Triathlon Workum

5 sep

Triathlon Workum op zondag 5 september

Na de triathlon in 2020 tijdens de coronapandemie goed te hebben georganiseerd, heeft de organisatie veel vertrouwen om de triathlon dit jaar wederom op de eerste zondag van september te kunnen houden. Met de 8e editie van de Workumer triathlon hoopt de werkgroep ‘triathlon’ van Stichting Buitensporten de liefhebbers dit jaar weer een perspectief te geven. 

De inschrijving is geopend en er stromen al vele aanmeldingen binnen. De verwachting is dat er weer twee series van ieder 125 personen gestart mag worden. Dit is voor het zwemparcours ook wel het maximale aantal per serie. Naast de opsplitsing in heren (start om 16.20) en dames (start om 16.40), is er dit jaar een derde groep die gezamenlijk met de dames start:

Team Maarten
Nadat Maarten van der Weijden vorig jaar in Workum zijn eerste triathlon heeft volbracht, gaat hij dit jaar wederom aan de start verschijnen en wel als Team Maarten. In eerste instantie kunnen 25 personen zich inschrijven bij Team Maarten. Naast dat je samen met Maarten van der Weijden de Workumer Triathlon gaat volbrengen, maak je ook een actiepagina aan op Triathlon Workum (mvdwfoundation.nl) en probeer je geld in te zamelen voor het goede doel met donaties op je actiepagina. De donaties van Team Maarten gaan naar het onderzoek van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking: https://www.mvdwfoundation.nl/ondersteunde-projecten/screening-en-preventie-kanker-verstandelijke-beperking

Naast de vaste kern aan triatleten hoopt de organisatie dit jaar op veel nieuwe instromers vanuit sporten die door alle maatregelingen nagenoeg stil hebben gelegen. Hierdoor hebben de betreffende sporters hun doel gemist. Naast dat een concrete datum kan aanzetten om gericht in beweging te komen, geeft het sporters ook de stimulans om straks, wanneer er wel weer normaal in teamverband gesport mag worden, weer fit aan de start staan.

Een achtste triathlon zoals in Workum is een ideale opstart om een triathlon te beoefenen. De verstokte triatleten proberen het 500 zwemmen, 21 km fietsen en 5 km hardlopen inclusief wissels zo snel mogelijk te volbrengen, maar voor een beginner is alleen het volbrengen al een prestatie op zich.

Hoe leuk is het dan om je aan te melden bij Team Maarten en je door donaties van vrienden en familie te laten aanmoedigen!

Aarzel niet en schrijf je in op https://www.triathlonworkum.nl/inschrijven/triathlon

Gezien dat er nog maar weinig evenementen op de agenda staan en de inschrijving afgelopen editie ook vol was, is de verwachting dat het dit jaar ook snel vol zal zijn.

Mede door de lange dag voor de vrijwilligers en de druk op de binnenstad van Workum is er geen kids triathlon meer. Er wordt samen met andere partijen gezocht naar een alternatief om de jeugd te laten proeven aan de sportonderdelen van de triathlon. De jeugd kan overigens vanaf 16 jaar al deelnemen aan de Workumer triathlon.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te helpen aan dit leuke evenement? Dan ben je uiteraard meer dan welkom. Neem contact op met iemand van de organisatie of stuur een mail naar: traithlonworkum@gmail.com